PROJEKT „DŮM NA PŮL CESTY – CO SE NAUČÍME, TO NÁM NIKDO NEVEZME“

Na počátku září 2016 jsme se již pošesté zúčastnili Burzy filantropie, kterou pořádá Koalice nevládek Pardubicka za podpory Pardubického kraje. Tento rok byla rozdělena jedenácti donátory rekordní částka 514 000 Kč mezi vybrané neziskové organizace a jejich projekty.  

 

V roce 2016 jsme představili projekt „Dům na půl cesty – co se naučíme, to nám nikdo nevezme“, díky kterému bychom rádi rozvíjeli dovednosti uživatelů potřebné k zajištění vlastní stravy.  Získaná podpora nám umožní pěstovat více zeleniny, ovoce a bylinek a následně je využívat nejenom k okamžité spotřebě, ale také zamrazit, zavařit nebo usušit.  Nakoupíme potřebné zahradní i kuchyňské vybavení, budeme společně pěstovat, vařit a také stolovat. Na nákupech potravin, které si sami vypěstovat nemůžeme, se budou finančně podílet také uživatelé naší služby.  Máme domluvenou spolupráci  s jídelnou Zelená vrána, která nám poradí a pomůže při přípravě zdravých jídel. 

 

Na Burze filantropie jsme získali šeky v celkové hodnotě 43 000 Kč. Náš projekt podpořili donátoři: 

 

KONZUM – JSME TU DOMA

MĚSTO LETOHRAD 

PARDUBICKÝ KRAJ

MĚSTO ŽAMBERK

IVECO BUS

MEDESA

 

 

DĚKUJEME ZA PODPORU, VELMI SI JÍ VÁŽÍME.  

 

REALIZACE PROJEKTU:

Na jaře roku 2017 jsme společnými silami nejen v rámci pracovní terapie postavili skleník, bylinkovou skalku, záhon na dýně a připravili záhony na zeleninu. Následně jsme zasadili bylinky a zeleninu v podobě rajčat, okurek, paprik, mangoldu, porku, salátů a dalších. Během celého léta jsem se o naše rostlinky starali, poctivě zalévali a pleli. Za tuto práci jsme dostali odměnu v podobě krásné zeleniny, z které jsme si již v průběhu léta vařili chutné pokrmy, obohatili jsem se o několik nových receptů a například mangold a sušená rajčata jsme si uchovali i na zimu. Během listopadu jsem záhony zazimovali a už se zase těšíme na jaro, až budeme moci v pěstování pokračovat. Dovolujeme si přidat několik fotek z průběhu realizace našeho projektu viz. níže.

dpc filantropie seky
dpc filantropie
loga konzumu
logo letohrad
znakPardubicky_kraj
logo zamberk
iveco
medesa
IMG_1237
IMG_1312
IMG_1250
IMG_1367
IMG_1422
IMG_1425
IMG_1428
IMG_1376
IMG_1539
IMG_1550
IMG_1554

Zpět
PŘIDEJTE SE DO KLUBU PŘÍZNIVCŮ CESTY PRO RODINU
Newsletter
Jsme hrdým členem Sítě pro rodinu
KDE NÁS NAJDETE
Milí rodiče malých dětí, víte, že si v rámci celoevropského projektu "Euroklíč" můžete zapůjčit speciální klíč, abyste se dostali na bezbariérová WC po celé ČR a v Evropě?
Šatník
Děkujeme všem dárcům!
shrnutí základních informací pro příchozí občany z Ukrajiny
Rádi bychom vám představili novou službu – Psychologické poradenství
Dárkový poukaz na služby Rodinného centra
ŽENA REGIONU 2018
Šatník