TISKOVÉ ZPRÁVY

DRAKIÁDA

/24. 9. 2020/

Krásný zážitek a atmosféra. 24. září se v Žamberku na Drakiádě potkalo na 40 rodin!

“Moc vám děkujeme za potkání s Vámi na naší tradiční Drakiádě. Počasí vyšlo skvěle, chvilkové bezvětří jsme mu odpustili, ale hlavně - moc jsme si to s vámi užili. Děkujeme, že patříte do naší velké rodiny.” říká vedoucí Rodinného centra Lucie Malá.

Velké poděkování patří i všem, kteří tuto akci připravili a zajišťovali, dále našim skvělým dobrovolníkům a též věrnému podporovateli firmě GAF.
Moc si této spolupráce a přízně vážíme, tato akce je naše srdcová záležitost, která nám dělá velkou radost. Děkujeme vám všem!

 

 

 


 

Dary do Azylového domu v Žamberku
/1.4.2020/

Děkujeme za maminky s dětmi v Azylovém domě všem dárcům, kteří nám průběžně věnují pěkné a praktické dary. Poděkování je za období od 9. června 2019 do 31. března 2020, dárců v tomto období k nám zavítalo ze 116 rodin nebo institucí.  Darovali nám elektrotechniku, nábytek, kočárky, polštáře, deky, matrace, dětský a bytový textil, lůžkoviny, látky a nitě, hračky, školní potřeby, vybavení do kuchyně, záclony, lampičky, batůžky, prášek na praní, pleny, kočárky, autosedačky, knihy, potřeby pro miminka, stravu pro miminka, léky, sladkosti, ovoce, kosmetiku, sportovní potřeby, oblečení, obuv a ochranné roušky.

Celou tiskovou zprávu naleznete zde.

 


 

Rozšiřujeme pomoc tam, kde je potřeba – vznik nové terénní služby

/1. 2. 2020/

Naše organizace Cesta pro rodinu poskytuje v Žamberku již 13 let službu Azylový dům a 11 let službu Dům na půl cesty lidem, kteří se dostali do tíživé životní situace a nemají bydlení. Pro dlouhodobé začlenění odchozích uživatelů pobytové služby je náhlý přechod do samostatného života bez další podpory či doprovázení velmi rizikový.

 

Celou tiskovou zprávu naleznete zde.

 


 

 

Drakiáda

/12. 9. 2019 Žamberk/

Ve čtvrtek 12. září se již tradičně konala Drakiáda pod taktovkou Cesty pro rodinu. Bylo nádherné počasí, příjemně foukalo a tak se na obloze objevil roj létajících draků.  Registrovaných draků bylo na akci více než 80 a celkem Drakiádu navštívilo na 180 návštěvníků.

Celou tiskovou zprávu zobrazíte zde.

Fotografie z akce naleznete zde.

 

 

 


 

Zábavné odpoledne s hasiči

/15. 6. 2019 Žamberk/

 

V sobotu 15. 6. jsme společně s SDH Žamberk uspořádali Zábavné odpoledne s hasiči. I přes velké teplo to byla velmi vydařená akce „rodinného“ typu, což se nám velmi líbí. Děti i rodiče si užili ukázky historických i současných hasičských aut a techniky, mohli prozkoumat vybavení auta profesionálních hasičů i vyzkoušet si práci hasiče na vlastní kůži..... a s námi také zábavné a vědomostní hry s hasičskou tématikou. Shlédli jsme také parádní praktickou ukázku hašení požáru těmi nejmladšími a na závěr se děti vyřádily v pěně.

Celou zprávu zobrazíte zde.

 

 


 

 

Den otevřených dveří v Dětské skupině MACEŠKA

/15. 5. 2019 Žamberk/

 

 

Cesta pro rodinu uspořádala dne 15. 5. 2019 den otevřených dveří v nově zrekonstruovaných prostorech Dětské skupiny MACEŠKA. Návštěvníci měli možnost poznat pracovnice, které pečují o děti, i ty, které zajišťují provoz, získat bližší informace, jak to v naší dětské skupině funguje a prohlédnout si prostory, které jsou dětem od letošního roku k dispozici.

Celou zprávu zobrazíte zde.

Fotografie z akce naleznete zde.

 

 


 

 

V Žamberku se ukázal i Gargamel

 

/30. 4. 2019 Žamberk/

 

Čarodějnickým odpolednem letos provázeli šmoulové a tak nemohl chybět ani pověstný zlý čaroděj Gargamel. Cesta pro rodinu již osmým rokem uspořádala tradiční Pálení čarodějnic. Akci navštívilo přes 300 návštěníků. I když se z počátku zdálo, že nebude krásné počasí, nakonec se celé odpoledne vydařilo a vykouklo i sluníčko.

 

Celou zprávu zobrazíte zde.

Fotogalerie z akce zde.

 

 

 

 


 


Slavnostní otevření Dětské skupiny MACEŠKA

/11. 2. 2019 Žamberk/

 

Dne 11. února jsme slavnostně otevřeli nově ztrekonsturované prostory Dětské skupiny MACEŠKA. Otevření proběhlo v menším kruhu převážně zaměstnanců, sponzorů, podporovatelů a všech kdo se na rekonstrukci podíleli. Pracovnice Macešky představily změny týkající se Dětské skupiny a přiblížili tak více chod Dětské skupiny MACEŠKA.

 

 

 

Fotografie z akce naleznete zde.


Maceška má nové kvalitní zázemí a stala se Dětskou skupinou

 

Novou velkou hernu s klidovou zónou pro polední odpočinek dětí, jídelnu s výdejnou stravy, malou hernu pro výtvarné činnosti, šatou pro děti i zaměstnance a nové, pro děti nyní speciálně upravené sociální zázemí – všechny tyto prostory má nyní v budově Rodinného centra v Žamberku služba péče o děti v předškolním věku Maceška. Po více než osmi letech činnosti (poskytujeme ji od roku 2010 na základě živnostenského oprávnění), získala kvalitní zázemí a status Dětské skupiny.

 

Celou tiskovou zprávu naleznete zde.

 

 


 

 

ŽENOU REGIONU se stala podporovatelka rodin v krizi i zdravého rodinného života Dana Hubálková 

Vítězkou devátého ročníku prestižního ocenění Žena regionu se za Pardubický kraj stala Dana Hubálková, ředitelka Cesty pro rodinu.

 

Celou zprávu zobrazíte zde.

 

 


 

 

Zábavné odpoledne plné draků

/4. 10. 2018 Žamberk/

Ve čtvrtek 4. října se proháněli po žamberské obloze létající draci. Počasí přálo, sluníčko svítilo a příjemně foukal vítr, na oblohu se dostal nejden drak. Registrováno bylo 60 draků a na drakiádu se přišlo podívat přes 180 návštěvníků.

 

Celou zprávu zobrazíte zde.

 

 

Fotogalerie z této akce zde.

  


 

  

Děkujeme obchodnímu řetězci KIK za uspořádání sbírky

/19. 6. 2018 Žamberk/

Symbolický šek ve výši 29 070,28 korun převzaly naše pracovnice od zástupců obchodního řetězce KiK. Moc děkujeme všem, kteří se sbírky zúčastnili a především společnosti KIK.

 

Celou zprávu zobrazíte zde.

 

 

 


 

Tento rok přijely čarodějnice lanovkou

/30. 4. 2018 Žamberk/

Přes 300 návštěvníků zavítalo v pondělí 30. 4. 2018 na akci Pálení čarodějnic, kterou Cesta pro rodinu pořádala již po šesté u Myslivecké chaty v Žamberku.

 

Celou zprávu zobrazíte zde.

 

 

Fotogalerie z této akce zde.

 


 

Dobrovolnický den pojišťovny Kooperativa v rodinném centru

/Žamberk, 25. 4. 2018/

Již pátým rokem pomáhá Nadace pojišťovny Kooperativa neziskovým organizacím pomocí dobrovolnického dne. Zaměstnanci Kooperativy se tak věnují jeden den vybrané neziskové organizaci a pomáhají s různorodými činnostmi.

 

Celou zprávu zobrazíte zde.

 

 

Fotogalerie z této akce zde.

 


  

V Žamberku se sešli na společné cestě pro rodiny

 

/13. 3. 2018 Žamberk/

 

Na Společné cestě pro rodiny se v úterý 13. 3. v Žamberku setkaly tři desítky odborníků ze sociálních, zdravotnických i vzdělávacích organizací z města a širokého regionu i zástupci Pardubického kraje. Workshop s tímto názvem připravila společnost Cesta pro rodinu, která už dvaadvacátý rok organizuje činnosti a poskytuje sociální, prorodinné a volnočasové služby pro rodiny i jednotlivce. Díky své účasti v evropském projektu O krok dál zacílila nyní svoji práci hlouběji na hodnoty rodiny a funkční rodinný systém, a to ve všech svých poskytovaných službách – Rodinném centru, Macešce – péči o předškolní děti, Domu na půl cesty, Azylovém domu a v Krizové pomoci.

  

Celou zprávu zobrazíte zde.

 

 

 


 

Návštěva starostů partnerských měst Žamberka i u nás v Centru pro rodinu

 

Velice nás potěšila návštěva starostů zahraničních partnerských měst v Centru pro rodinu. Návštěvníci se zajímali o naši organizaci a na závěr mezi sebou vybrali příspěvek na naši činnost ve výši 4 200 Kč, za který moc děkujeme.

 

Celou zprávu zobrazíte zde.

 

 


 

KIK finančně podpořil Azylový dům v Žamberku

Zákazníci módního řetězce KiK přispívají pravidelně do zákaznické sbírky, jež se zaměřuje na azylové domy pro matky s dětmi. V každé ze 190 prodejen KiK v Česku mohli zákazníci až do března letošního roku přispívat do speciálně označených pokladniček. Výtěžek 58 757 korun z prodejen KiK v Pardubickém kraji pomůže Domovu na skalách v Žamberku. K předání daru rukou zástupce společnosti došlo 9. listopadu.

 

Celou zprávu zobrazíte zde.

 

 


 

Drakiáda 2016

V sobotu 22. října proběhla již tradiční DRAKIÁDA. I přes to, že vítr nefoukal tak jak bychom si přáli, sešlo se přes 60 draků a na oblohu alespoň pár z nich vzlétlo.

 

Celou zprávu zobrazíte zde.

 

 

Fotogalerii zobrazíte zde.

 


 

Loučení s létem 2016

V pátek 23. září 2016 se v areálu Pod černým lecem v Žamberku konalo Loučení s létem. Děti si zasoutěžily v různých disciplínách a získaly drobné odměny. Mohly se také vyfotit ve fotokoutku s vtipnými rekvizitami, vyzkoušet si hasičské vybavení nebo si zahrát minigolf. Všechny tyto a další aktivity vyzkoušelo tento rok přes 300 návštěvníků.

 

Celou zprávu zobrazíte zde.

 

 

Fotogalerii zobrazíte zde.

 


 

Pálení čarodejnic 2016

Pořádali jsme již 5. ročník PÁLENÍ ČARODĚJNIC. Akce se opět konala na soutoku Orlice a Rokytenky u Myslivecké chaty Pod Suticí. Akci navštívilo 450 návštěvníků a zvaných hostů. Děti měly o zábavu postaráno doprovodným programem, mohly si vyzkoušet zajímavé soutěže a hry, a získat tak zajímavé dárečky. Velmi oblíbený, především pro chlapce i tatínky, byl „Dědečkův koutek“, kde se kutilo a tepalo železo.

 

Celou zprávu zobrazíte zde.

 

 

Fotogalerii zobrazíte zde.

 


 

Gratulujeme KONZUMU k získání ceny VIA BONA za podporu CEMY a dalších neziskových organizací.

Nadace VIA BONA udělila cenu pro pro malou a střední firmu pro Konzum, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí za dlouholetou podporu mnoha sociálních projektů na Orlickoústecku, Rychnovsku a Svitavsku.

 

Celou zprávu zobrazíte zde.

 

 


 

Oslava 20 narozenin organizace

/20. 5. 2016/

K příležitosti 20-ti let organizace jsme pořádali v pátek 20. května Den otevřených dveří. Děkujeme sponzorům za podporu, firmě Masoeko s.r.o. za výtečné maso na gril, Petru Šilarovi za soudek piva a všem ostatním za milá přání, květiny, dary a především za jejich účast. Děkujeme Vám všem, že jste to s námi oslavili.

 

 

Celou zprávu zobrazíte zde

 

Fotogalerii z akce naleznete zde.

 


 

Drakiáda 2015

V sobotu 26. září 2015 se na Rozálce v Žamberku vznášel roj draků. Pořádali jsme již tradiční DRAKIÁDU, kterou navštívilo na 250 účastníků. Počasí přálo, krásně foukalo a objevilo se i sluníčko. Soutěžilo přes 60 draků a všichni se snad dobře bavili.

 

Celou zprávu zobrazíte zde.

 

Fotogalerii z akce naleznete zde.

 


  

Vítání prázdnin 2015

V poslední školní den 30. června 2015 se v areálu Pod Černým lesem v Žamberku konal již druhý ročník „Vítání prázdnin“ pro děti. Děti soutěžily a užily si plno zábavy v různých disciplínách, za které získaly drobné odměny a zmrzlinu. Na akci se i letos sešlo velké množství dětí i rodičů, přišlo zhruba 600 návštěvníků - z toho 235 registrovaných dětí.

 

Celou zprávu zobrazíte zde.

 


 

Pálení čarodějnic 2015

Čtvrtý ročník pálení čarodějnic se konal již tradičně na Myslivecké chatě Pod Suticí v Žamberku. Účast byla hojná a své si užili nejen děti, ale i dospělí. Malé čarodějky a čarodějové soutěžili v různých disciplínách a každý tak mohl získat pěknou cenu. Zatančili nám břišní tanečnice Babylenky, děti z tanečního kroužku CEMA a vystoupil také kouzelník Harry.

 

Celou zprávu zobrazíte zde.

 


Zpět
PŘIDEJTE SE DO KLUBU PŘÍZNIVCŮ CESTY PRO RODINU
Newsletter
Jsme hrdým členem Sítě pro rodinu
KDE NÁS NAJDETE
Milí rodiče malých dětí, víte, že si v rámci celoevropského projektu "Euroklíč" můžete zapůjčit speciální klíč, abyste se dostali na bezbariérová WC po celé ČR a v Evropě?
Šatník
Děkujeme všem dárcům!
shrnutí základních informací pro příchozí občany z Ukrajiny
Rádi bychom vám představili novou službu – Psychologické poradenství
Dárkový poukaz na služby Rodinného centra
ŽENA REGIONU 2018
Šatník